Om deze mannen ging het

Obama haatte het campagnevoeren en zijn campagneteam had ruzie Het staat in het deze week verschenen boek Double Down Met daarin opmerkelijke onthullingen over de vijf hoofdrolspelers

Correspondent Verenigde Staten

Een jaar geleden werd Barack Obama herkozen als president van de Verenigde Staten. De race om het presidentschap leverde niet de spanning op van de verkiezingen van 2008, toen Obama de voorverkiezingen na een bitter gevecht won van Hillary Clinton, waarna hij John McCain versloeg. De Republikein Mitt Romney liep de hele campagne achter op Obama. Toch was Obama niet zeker van zijn zaak. Hij haatte het campagnevoeren, verwaarloosde zijn voorbereidingen en zijn campagneteam had last van ruzies en intriges. Het staat in het deze week verschenen boek Double Down, van de journalisten Mark Halperin (Time) en John Heilemann (New York Magazine). Na ‘2008’ schreven ze het bekroonde en verfilmde Game Change. Hun boeken hebben oog voor de persoonlijke verhoudingen en de psychologie van politici, en zijn zeldzaam gedetailleerd. Over vijf hoofdrolspelers uit de presidentsrace hebben de auteurs opmerkelijke onthullingen naar boven gebracht.

    • Guus Valk