Messi heeft niet alleen neusje voor de goal, maar ook voor de basket

Foto screenshot The Guardian

Dat voetballer Lionel Messi een neusje voor de goal heeft, moge al een tijdje duidelijk zijn. En wat voor goal dat precies is, maakt maar weinig uit, zo blijkt. Want basketballen bijvoorbeeld, dat kan natuurlijk net zo goed met het hoofd.

De Britse krant The Guardian zette vandaag het onderstaande filmpje online, waarop Messi en een ploeggenoot al koppend een basketbalaanval opzetten op het trainingsveld van Barcelona. Uiteraard is het Messi die de aanval afrondt en scoort.

Messi aan het basketballen met het hoofd:

De basket op het trainingsveld van Barcelona wordt wel vaker ter ontspanning gebruikt tussen trainingssessies door. Maar waar de basketbalaanval met het hoofd nog zo succesvol verliep, bleek eerder dat Messi meer problemen heeft met driepunters van afstand met zijn voet. Al raakt hij, eerlijk is eerlijk, de ring van de basket wel.

Messi probeert een driepunter te maken met de voet: