Machinepistool aangetroffen in woning gijzeling Reuver

Bloemen en knuffels bij de woning waar gisteren een driejarige meisje en haar vader omkwamen. Foto ANP / Marcel van Hoorn

De dag na de gijzeling in Reuver waarbij een man en zijn driejarige dochter zijn omgekomen, heeft de politie in de woning een machinepistool gevonden. Minister van Justitie Opstelten heeft eerder deze dag de politie gecomplimenteerd met het optreden van de agenten tijdens de gijzeling.

De uzi is gevonden tijdens het forensisch onderzoek van de politie, zo meldt de politie vandaag. Er is geen handgranaat aangetroffen, al leek daar eerder wel sprake van te zijn.

Minister Opstelten van Justitie toonde zich vandaag in de ministerraad tevreden over hoe de politie gisteren heeft gehandeld:

“Ik denk - dat is mijn indruk gebaseerd op de eerste berichten - dat de politie zijn werk goed heeft gedaan.”

Opstelten noemde het drama ‘vreselijk, ongelooflijk erg en dramatisch.’

Ex-partner herstellende

Reuver werd gisteren opgeschrikt door een gijzeling waarbij een 44-jarige vader zijn dochter van drie gijzelde. De gijzeling begon nadat de man zijn 26-jarige ex had neergeschoten.

Aanvankelijk had de politie nog contact met de man, maar in de middag bleef het stil. Na een inval van de politie werden de twee lichamen gevonden. Frustraties over de bezoekregeling rond zijn dochter zouden de man tot zijn daad hebben gebracht.

De 26-jarige vrouw die door de man is neergeschoten, is inmiddels geopereerd en bij kennis. Ze is vandaag geïnformeerd over de dood van haar dochter.