Chris Christie bleef teleurstellen

None

Chris Christie werd deze week met overmacht herkozen als gouverneur van de Democratische staat New Jersey. Het maakt hem een topkandidaat voor de Republikeinse nominatie van 2016. Vorig jaar zag hij van deelname af. Mitt Romney overwoog lang Christie te vragen zijn kandidaat voor het vicepresidentschap te worden. Maar toen zijn gangen werden nagegaan, stuitte zijn staf op problemen. Christies declaraties voor reiskosten waren ooit onderzocht door justitie, bleek uit het onderzoek. Romney had bovendien zorgen over Christies overgewicht en gezondheid. Hij koos voor de veilige optie: Paul Ryan. Romney en Big Boy, zoals Christie genoemd wordt, hadden een gecompliceerde relatie. Romney had Christie nodig, maar die bleef hem teleurstellen. Hij verbood Romney om geld op te halen onder donoren in New Jersey. En dan was er orkaan Sandy, in de week voor de verkiezingen, waarbij zijn staat hard getroffen werd. Christie ontving Obama hartelijk in het rampgebied en domineerde op die manier drie dagen het nieuws. Romneys laatste campagnedagen waren verpest.