Acht agenten gewond bij rellen in centrum Amsterdam voorafgaand aan Ajax-Celtic

Foto Elmer van der marel / HH

Acht agenten in burger zijn gisteravond gewond geraakt bij rellen op en rond de Dam in Amsterdam voor de wedstrijd Ajax-Celtic. Dat meldt de Amsterdamse politie.

Eén agent werd rond 17.30 uur bewusteloos geslagen door Celtic-supporters. Andere agenten, die geslagen werden met stokken en flessen, hadden een gebroken neus, gekneusde ribben en snijwonden. „Zulk geweld tegen agenten in burger maakten we niet eerder mee”, aldus een woordvoerder van de politie.

De mobiele eenheid van de politie voerde meerdere charges uit. In totaal werden 39 supporters opgepakt. Van hen zitten er nog 27 vast. Burgemeester Eberhard van der Laan kondigde gisteren een noodbevel af. Voetbalsupporters die zich misdragen, kunnen daardoor direct de stad uit worden gezet.

De politie houdt ook vandaag nog voetbalsupporters in de gaten. Mogelijk zijn er ook aanhangers van St. Pauli uit Duitsland, Dinamo Zagreb uit Kroatië en Anderlecht in de stad. Vanavond is in Eindhoven PSV-Dinamo Zagreb.