Man gijzelt dochtertje in Reuver

De man die sinds vanochtend zijn driejarige dochtertje in het Limburgse Reuver gegijzeld houdt is gearresteerd. Dat meldt dagblad De Limburger op basis van bronnen binnen de politie.

De politie staat opgesteld rond een woning aan de Zonnedauw waar een schietpartij heeft plaatsgevonden. Volgens getuigen zou een vrouw zijn neergeschoten door haar ex-man. Na de schietpartij vluchtte de man de woning in, mogelijk die van zijn vroegere schoonouders.
De politie staat opgesteld rond een woning aan de Zonnedauw waar een schietpartij heeft plaatsgevonden. Volgens getuigen zou een vrouw zijn neergeschoten door haar ex-man. Na de schietpartij vluchtte de man de woning in, mogelijk die van zijn vroegere schoonouders. Foto ANP / As Media

De man die donderdagochtend het vuur opende in een wijk in het Limburgse Reuver houdt daar een meisje gegijzeld in een woning. Vanwege de gijzeling zijn omwonenden en basisschoolleerlingen geëvacueerd.

Update 16.07 uur: volgens de politie zijn twee dodelijke slachtoffers aangetroffen in de woning. Lees hier ons nieuwe nieuwsbericht.

Update 15:29 - NOS: hulpdiensten en AT pakken spullen in en vertrekken:

Twitter avatar NOS NOS Onze verslaggever in Reuver ziet hoe hulpdiensten en het AT hun spullen pakken en vertrekken. Arrestatie van de gijzelnemer niet bevestigd.

Update 15:23 - ‘Gijzeling voorbij’:

Update 14:46 - ‘AT binnengevallen in Reuver’
Volgens de Limburgse zender L1 is de politie zojuist de woning waar de gijzeling gaande is binnengevallen:

Twitter avatar L1 L1 Zojuist twee flinke knallen te horen. Lijkt er op dat ze het huis binnen vallen. #schietincident #Reuver
Twitter avatar L1 L1 Getuige bevestigd inval in het huis. #Reuver #schietincident Nog geen schoten gehoord.

De politie probeert op dit moment met de man in contact gekomen. De politie heeft bevestigd dat bij het schietincident, even voor 9:00 uur, ten minste één gewonde is gevallen. Het gaat om een vrouw, vermoedelijk de partner van de gijzelnemer. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie ligt incident in de ‘relationele sfeer’. De man en de vrouw zouden ruzie hebben gehad.

Overbuurman van de neergeschoten vrouw tegenover de Limburgse zender L1: “hij (gijzelnemer, red.) zei tegen de vrouw: ik schiet je kapot”:

Beelden van de NOS van eerder vandaag:

De vrouw zou volgens L1 samen met de man in Roermond hebben gewoond en daarna zijn verhuisd naar Reuver:

Twitter avatar L1 L1 De vrouw woonde samen met de schutter aan de Plutolaan in Roermond. Vrouw is later met dochtertje gaan wonen in #Reuver #schietincident

De politie zou momenteel in de woning van de man onderzoek doen:

Twitter avatar L1nws L1 NWS Politie doet onderzoek Plutolaan Roermond waar schutter #Reuver woont. #schietincident

Omwonenden en leerlingen school geëvacueerd

In eerste instantie vroeg de politie aan omwonenden en leerlingen van de school om binnen te blijven. Uiteindelijk heeft de politie alsnog besloten de bewoners en leerlingen te evacueren. Ze zijn naar een nabijgelegen zalencentrum gebracht.

De politie vraagt nieuwsgierigen vooral niet naar de woning te komen zodat ze niet onnodig gevaar lopen. De hulpdiensten zijn bezig een informatiecentrum op te zetten waar mensen met vragen zich kunnen melden.

Reuver ligt in het zuiden van Nederland, onder Venlo:


Grotere kaart weergeven