P.C. Hooftprijswinnaar zoekt via crowfunding geld voor luisterboek

Dichter en schrijver H.C. ten Berge probeert vanaf vandaag via crowdfunding investeerders te vinden voor zijn luisterboek Folmer verdwijnt & andere verhalen, weet nu.nl. Het project wordt aangeboden op Tenpages.com. Folmer verdwijnt & andere verhalen bevat een verzameling van de beste korte verhalen en gedichten van de P.C. Hooftprijswinnaar. In een begeleidende video op Tenpages.com,

Auteur/dichter Hans ten Berge ontvangt de PC Hooft-prijs in 2006
Auteur/dichter Hans ten Berge ontvangt de PC Hooft-prijs in 2006 ANP PHOTO ROBERT VOS

Dichter en schrijver H.C. ten Berge probeert vanaf vandaag via crowdfunding investeerders te vinden voor zijn luisterboek Folmer verdwijnt & andere verhalen, weet nu.nl. Het project wordt aangeboden op Tenpages.com.

Folmer verdwijnt & andere verhalen bevat een verzameling van de beste korte verhalen en gedichten van de P.C. Hooftprijswinnaar. In een begeleidende video op Tenpages.com, waarop mensen aandelen kunnen kopen van literaire projecten, zegt Ten Berge langer de behoefte te koesteren een luisterboek uit te brengen:


In ruil voor hun gelddonatie krijgen investeerders van Ten Berge verschillende ‘cadeau’s’ als een ansichtkaart met boekentips of een gedicht. Lezers krijgen drie maanden de tijd om in het luisterboek te investeren.

Voor zijn meest recente ‘documentaire roman’, De stok van Schopenhauer, was Ten Berge nog aangewezen op zichzelf. Omdat er geen gevestigde uitgeverij te vinden was die zijn roman wenste uit te geven, besloot de P.C. Hooftprijswinnaar begin dit jaar zijn roman in eigen beheer uit te geven. Ten Berge beklaagde zich eerder dit jaar om het feit dat hem te verstaan was gegeven dat zijn roman ‘urgentie’ miste:

“Het boek werd geweigerd op een toon die weinig aardig klonk en er werden termen gebruikt als: ‘het boek is niet urgent’. In uitgeverskringen is het woord urgent een eufemisme voor: we kunnen er geen duizenden verkopen.”