Na na na na na na na na na na na na na na na na Jetman!

Foto Katsuhiko Tokunaga / AP

Is het Batman? Superman? Spiderman? Nee, het is Jetman. Althans, zo noemt de Zwitserse avonturier Yves Rossy zichzelf. Want in tegenstelling tot de superhelden die we kennen uit films en strips is Jetman een mens van vlees en bloed.

Met zijn op de rug gebonden vleugel vloog de 52-jarige Zwitser gisteren over de besneeuwde piek van de berg Fuji in Japan. Eerder stak de Zwitser Het Kanaal (2008) over en vloog hij door de Grand Canyon (2011) in Arizona, Verenigde Staten. De voormalige luchtmachtpiloot deed vijftien jaar over het ontwerp van de vleugel, die wordt aangedreven door twee straalmotoren. Het unieke aan Rossy’s ‘jetwing’ is dat hij deze niet bestuurt met een stuurknuppel, maar met zijn lichaam. Naar eigen zeggen komt hij zo het dichtst bij de ervaring te vliegen als een vogel.