Mediafusie: 205 fte weg

De fusie van twee van de drie grootste krantenuitgevers in België kost 205 mensen hun baan, onder wie 67 journalisten. Corelio (De Standaard, Het Nieuwsblad) en Concentra (De Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg) willen hun titels meer laten samenwerken. Dat gaat ten koste van 20 procent van het personeel. De ondernemingsraad van het fusiebedrijf Het Mediahuis is gisteren ingelicht. Het hoofdkantoor komt in Antwerpen; nu zit Corelio nog nabij Brussel. De Standaard blijft daar wel. „Enkel door het realiseren van slimme synergieën zal Mediahuis een rendabel en gezond bedrijf kunnen worden”, schrijft topman Gert Ysebaert in een e-mail aan het personeel.

De fusie van de kranten was al in juni aangekondigd. Onlangs ging de mededingingsautoriteit akkoord. De Concentra-titels zullen kopij overnemen van Het Nieuwsblad om zich op regioverslaggeving te concentreren.

Vorige week meldde Sanoma dat het zijn activiteiten in België (tv, tijdschriften) geheel wil verkopen. (NRC)