Jon Huntsman, meesterintrigant

Van Jon Huntsman is tijdens de presidentsverkiezingen weinig vernomen. Toch besteedt Double Down uitvoerig aandacht aan de voormalige ambassadeur in China, die al vroeg zijn Republikeinse kandidatuur opgaf. Huntsman gold naar buiten toe als de redelijke Republikein, die zich ver verheven voelde boven politieke moddergooiers als Newt Gingrich en Mitt Romney. In werkelijkheid voedde Huntsman volgens het boek de pers met geruchten over het privéleven van zijn concurrenten. Toen hij in een vroeg stadium vermoedde dat de populaire Mitch Daniels zich zou kandideren, hielp hij het verhaal de wereld in dat Daniels’ vrouw hem had verlaten voor een andere man. Daniels heeft zich nooit meer gekandideerd. Hij was ook de bron achter onthullingen over het seksuele wangedrag van concurrent Herman Cain. Huntsman en Romney hebben veel gemeen, als mormoonse miljonairs die verre familie zijn. De relatie tussen beiden was giftig, „als Kaïn en Abel”, zoals een medewerker van Huntsman het noemt. Huntsman liet Romney in 2008 in de steek voor John McCain, waarna een bittere vete ontstond. Romney zei tegen Huntsman dat diens opa zich voor zijn kleinzoon geschaamd zou hebben. Huntsman gooide wegens geldgebrek zijn hele campagne op het winnen van New Hampshire. Toen hij daar niet won, trok hij zich terug.