Hema stapt in zorgverzekeringen

De Hema gaat een goedkope verzekering voor ziektekosten aanbieden.
De Hema gaat een goedkope verzekering voor ziektekosten aanbieden. Foto ANP / Utrecht

De Hema gaat een goedkope verzekering voor ziektekosten aanbieden. Dat schrijft De Telegraaf vanochtend.

De verzekering is er vanaf 69 euro per maand voor een basispakket. Met de verzekeringspas krijgen klanten bovendien tien procent korting op bijna elke aankoop bij Hema-filialen. Daardoor daalt de winstmarge, maar Hema verwacht dit te compenseren door extra omzet.

Het warenhuis verkoopt al langer andere soorten verzekeringen. Het aanbieden van een zorgverzekering is volgens Hema “een logische stap”. Kruidvat heeft ook zorgverzekeringen aangeboden onder de eigen naam, maar is hiermee gestopt. Vorige maand werd bekend dat Hema ook notarisdiensten gaat aanbieden.

Ruim miljoen Nederlanders kiezen nieuwe zorgverzekering

Vrijwel alle verzekeraars hebben de premies voor de basisverzekering voor ziektekosten inmiddels bekendgemaakt. De meeste premies gaan volgend jaar ten opzichte van dit jaar omlaag. Dat heeft deels te maken met de lagere kosten die verzekeraars hebben, maar ook met harde concurrentie tussen verzekeraars. Naar verwachting kiezen bijna anderhalf miljoen Nederlanders de komende maanden een nieuwe zorgverzekering.