Vader brengt dochtertje en zichzelf om bij gijzelingsactie Reuver

Bij de gijzelingsactie in het Limburgse Reuver zijn twee doden gevallen. Dat schrijft de politie.

Politie heeft de omgeving van het huis waar de gijzeling zich afspeelde afgezet.
Politie heeft de omgeving van het huis waar de gijzeling zich afspeelde afgezet. Foto ANP / Piroschka van de Wouw

Bij de gijzelingsactie in het Limburgse Reuver heeft een vader zijn driejarige dochtertje en zichzelf om het leven gebracht. Dat heeft de politie zojuist bevestigd op een persconferentie.

De man gijzelde zijn dochtertje vanochtend nadat hij eerder zijn vermoedelijke ex-partner neerschoot. Zij is zwaargewond en overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politiechef was de vader gefrustreerd over de omgangsregeling met zijn dochtertje.

Politie: man zei zich over te willen geven

De man sloot zichzelf en zijn dochtertje op in het huis aan de Zonnedauw. Hij zocht zelf contact met de politie en zei dat hij “een stomme streek” had uitgehaald. Hij erkende zijn dochter te gijzelen en zei in bezit te zijn van een uzi en een handgranaat. Wel gaf hij aan dat hij zichzelf wilde overgeven, aldus de politiechef. Na 12.30 uur was echter geen contact meer met de vermoedelijke dader mogelijk en toen begon de politie te vrezen. Op enig moment werden twee doffe klappen vanuit het huis waargenomen, maar deze werden volgens de politiechef niet opgevat als schoten. Een arrestatieteam viel de woning uiteindelijk rond 14.45 uur binnen. De levenloze lichamen werden boven in de woning gevonden. Volgens de politie zijn de slachtoffers waarschijnlijk door kogels om het leven gekomen.

Dader bekend bij politie - familie in beeld bij jeugdzorg

De vermoedelijke dader, een inwoner uit Roermond, was bekend bij de politie. Hij is eerder veroordeeld voor drugs- en geweldsdelicten. De laatste veroordeling stamt uit 2005. In september dit jaar kwam de familie in zicht bij verschillende hulpinstellingen.

De politie kan niet zeggen of er wapens gevonden zijn in de woning. Op dit moment vindt forensisch onderzoek plaats.

De moeder van het kind is nog niet op de hoogte gebracht van de gebeurtenissen. Ze is vanmiddag geopereerd en moet nog ontwaken.

Omwonenden en leerlingen school geëvacueerd

In eerste instantie vroeg de politie aan omwonenden en leerlingen van de school om binnen te blijven. Uiteindelijk heeft de politie alsnog besloten de bewoners en leerlingen te evacueren. Ze zijn naar een nabijgelegen zalencentrum gebracht.

Reuver ligt in het zuiden van Nederland, onder Venlo:


Grotere kaart weergeven