Barcelona en Atlético Madrid naar de volgende ronde

Voor Borussia Dortmund, de verliezend finalist van vorig jaar, zijn de achtste finales nog ver weg

FC Barcelona heeft zich gisteravond met een 3-1 overwinning tegen AC Milan verzekerd van een plek in de achtste finales van de Champions League. Lionel Messi vervulde weer eens een hoofdrol bij de Catalaanse voetbalgrootmacht. De Argentijnse wereldster maakte het openingsdoelpunt na een half uur spelen uit een strafschop. Na de 2-0 van Sergio Busquets en een eigen doelpunt van Gerard Piqué maakte Messi zeven minuten voor tijd ook de 3-1. FC Barcelona is dit seizoen nog ongeslagen, staat bovenaan in de Spaanse competitie en is nu dus ook verder in de Champions League. Maar het team heeft toch iets van zijn glans verloren. ‘De vlo’ nam Barcelona gisteren ‘eindelijk’ weer bij de hand en liet Milan kansloos. Messi staat nu op een totaal van 65 doelpunten in de Champions League.

Atlético Madrid blijft koploper in Groep G. De Spanjaarden wonnen met 4-0 van Austria Wien en plaatste zich ook voor de achtste finales. In Madrid zorgde verdediger Miranda voor een vroege voorsprong. Halverwege de eerste helft kopte Raúl Garcia de 2-0 achter doelman Heinz Lindner. Ook de 3-0 viel voor rust, via linksback Filipe Kasmirski. Diego Costa, die eerder een strafschop miste, bepaalde de eindstand op 4-0. In het andere groepsduel bleven Zenit Sint-Petersburg en FC Porto steken op 1-1. Atlético Madrid is nog zonder puntverlies. Zenit Sint-Petersburg staat tweede met vijf punten, één meer dan de Portugezen. Austria Wien is laatste, met slechts één punt. De Oostenrijkers maakten tot dusver nog geen enkel doelpunt in de Champions League.

Arsenal heeft gisteren in Duitsland wraak genomen op Borussia Dortmund. De Engelse ploeg zegevierde met 1-0 in Groep F. Vorige maand won Borussia Dortmund nog met 2-1 in Londen. Beide ploegen waren in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd. Veel uitgespeelde kansen deden zich voor de rust niet voor. Het gedoseerd spelende Arsenal kwam na ruim een uur spelen uit de eerste geslaagde aanval tot scoren, met dank aan Sokratis Papastathopoulos. De Griek verzuimde de bal afdoende weg te werken, waarna uiteindelijk Aaron Ramsey van dichtbij raak kopte. Het duel in Dortmund stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers. Arsenal komt door de winst op negen punten, evenveel als Napoli, dat Olympique Marseille met 3-2 versloeg.

Chelsea won in groep E opnieuw met ruime cijfers van Schalke 04. De formatie van trainer José Mourinho was op eigen veld met 3-0 de Duitsers de baas. Chelsea kwam na ruim een half uur op voorsprong. De treuzelende doelman Timo Hildebrand wachtte zo lang met uitverdedigen dat hij uiteindelijk de bal tegen de storende Samuel Eto’o aanschoot. Tot de grote schrik van de Duitse keeper verdween de bal in het doel. In de 54ste minuut sloeg Eto’o opnieuw toe. Uit een soepele counter, met de Braziliaan Willian als aangever, schoot hij raak in de verre hoek. Demba Ba tilde de stand in de slotfase naar 3-0. In de andere groepswedstrijd speelde Basel met 1-1 gelijk tegen Steaua Boekarest. Chelsea gaat met negen punten aan kop. De strijd om de tweede plaats gaat tussen Schalke en Basel. (NRC)