AZ boekt belangrijke zege op Shakhter Karagandy

AZ is door een 1-0 thuiszege op Shakhter Karagandy bijna zeker van het bereiken van de tweede ronde van de Europa League. Celso Ortiz scoorde in de 55e minuut de enige treffer van de wedstrijd. PAOK Saloniki en Maccabi Haifa kwamen in Israël niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

De Kazachse bezoekers waren met een B-elftal afgereisd naar Alkmaar, maar maakten het AZ desondanks met taai spel lastig. Op de momenten dat de thuisploeg aanzette, kwamen er echter wel kansen. Pas na de rust lukte dat en in de slotfase kwam de zege nog bijna in gevaar. De Kazachen scoorden bijna uit een slotoffensief.

AZ is na de overwinning de koploper in poule L met acht punten uit vier duels. Dat zijn er evenveel als PAOK. Maccabi Haifa en Shakhter Karagandy hebben beiden twee punten. (Novum)