PSV langs Dinamo-Zagreb - 37 arrestaties bij wedstrijd

Ola Toivonen (rechts) van PSV in duel met Marcelo Brozovic (links) van Dinamo Zagreb.
Ola Toivonen (rechts) van PSV in duel met Marcelo Brozovic (links) van Dinamo Zagreb. Foto ANP / Marcel Hoorn

PSV heeft een tweede zege in groep B van de Europa League geboekt door met 2-0 te winnen van Dinamo Zagreb. Luciano Narsingh maakte indruk bij PSV. De vleugelspits stond met twee voorzetten aan de basis van de zege van de Eindhovense club. Adam Maher en Ola Toivonen scoorden de doelpunten van PSV. Voor Maher was het zijn eerste PSV-treffer.

PSV, dat sinds begin oktober niet meer had gewonnen, liet tegen Dinamo zien nog wel in het eigen kunnen te geloven. Maher speelde een sterke wedstrijd en de Kroaten wisten ook met Narsingh op de rechtervleugel niet echt raad. De twee stonden na een klein halfuur dan ook aan de basis van de 1-0. Maher zette de aanval op en tikte een strakke voorzet van Narsingh bij de eerste paal binnen.

Aan het begin van de tweede helft had Dinamo een opleving. De Kroatisch kampioen dook een aantal keren gevaarlijk op voor het doel van PSV, maar na 57 minuten was het Toivonen die aan de andere kant scoorde. Narsingh trok de bal nu terug naar de Zweed die achter de verdediging opdook en raak schoot.

Ook in het vervolg waren er nog kansen voor PSV. Memphis Depay raakte echter de paal en Florian Jozefzoon verprutste oog in oog met de keeper een goede kans.

PSV komt door de tweede zege in Europa op zeven punten uit vier duels. Ludogorets en Chernomorets Odessa speelden in Bulgarije met 1-1 gelijk. Ludogorets staat daardoor op tien punten. Chernomorets is de nummer drie in poule B en heeft vier punten. Dinamo blijft met een punt laatste.

37 arrestaties bij de wedstrijd

Rond de wedstrijd van PSV tegen de Kroatische club werden vooralsnog 37 arrestaties verricht. De 37 werden onder meer opgepakt omdat ze geen kaartje hadden voor de wedstrijd, valse kaartjes hadden of geen identiteitsbewijs konden tonen. Van de arrestanten zijn er 26 inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Dat meldt de politie.

De verdachten zijn na hun arrestatie meegenomen naar een politiebureau. Elf verdachten zitten nog vast. Onder de 37 opgepakte voetbalfans zitten onder anderen vijftien supporters van de Kroatische club die donderdag door de marechaussee op Eindhoven Airport werden aangehouden.

Een politiewoordvoerder laat weten dat een aantal mensen kon worden opgepakt omdat ze spullen van Dinamo Zagreb bij zich hadden. Daardoor werden ze herkend als fans van die club. Veel supporters van Dinamo Zagreb hebben geen kaartje voor het duel en zijn daarom niet welkom in Eindhoven.(Novum)