Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Deel Noord-Sumatra bedolven onder as door eruptie van de Sinabung

Foto AP

Een vrouw staat voor haar huis in haar met as bedekte tuin. De as is afkomstig van de naburige vulkaan de Sinabung, in het noorden van het Indonesische eiland Sumatra. De 2.600 meter hoge vulkaan barstte zondag uit en braakt sindsdien grote aswolken uit. Op last van de autoriteiten zijn circa 1.300 bewoners geëvacueerd uit vier dorpen bij de Sinabung. Dezelfde vulkaan kwam ook in september en oktober al tot uitbarsting.