Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Ruimtevaart

VS en China slaags in de ruimte

Amerikaans-Chinese spanningen in de Straat van Taiwan komen tot een climax, juist als een Amerikaanse en een Chinese ruimtemissie aanstalten maken te landen op een asteroïde. Daar hopen ze delfstoffen van onschatbare waarde te claimen. Op dat moment hoort Peter Lacey, de Amerikaanse vluchtleider, dat ‘zijn’ ruimteschip nucleaire wapens aan boord heeft om de rivalen in de ruimterace uit te schakelen. De strijd op Aarde en die in de ruimte raken verweven. Lacey moet beslissen of hij een ruimteoorlog ontketent.

Control is de pilot van een serie waarvan het onzeker is of hij er zal komen. Dezelfde makers waren eerder verantwoordelijk voor de voortreffelijke ‘crowdfunded’ serie Pioneer One, waarin een Russische astronaut, afkomstig van Mars, neerkomt in de VS.

https://www.youtube.com/watch?v=8w-Wsm4PxyY