Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Vraag frontman Fun Lovin’ Criminals niet om een songtekst af te maken

Huey Morgan, frontman van Fun Lovin’ Criminals, maak je niet blij met de vraag of hij de volgende zin van een nummer wil raden. Huey Morgan smijt dan gewoon een koffiemok voor je neus kapot. Dat deed hij althans in de Britse muziekquiz Never Mind the Buzzcocks.

Still uit video

‘If you leave me now…’ Snel, wat is de volgende zin? Dit is het idee achter een vast onderdeel van de komische Britse muziekquiz Never Mind the Buzzcocks, waarin bekende mensen, onder wie muzikanten, het tegen elkaar opnemen. Het zogenoemde ‘Finish this Line’ is normaal onschuldig zat.

Maar aan Huey Morgan, frontman van de Fun Lovin’ Criminals moet je niet vragen lyrics aan te vullen. Dan smijt hij voor je neus een koffiemok kapot. (De volgende zin zou trouwens ‘you take away the biggest part of me’ zijn)

De hele aflevering vind je hier

Eerder in het spel lijkt er niets aan de hand. Morgan doet leuk mee, af en toe kan er een glimlach vanaf. Maar dan moet hij teksten gaan afmaken en lijkt zijn bui te veranderen. “Whatever, who cares?”, klinkt het al snel apathisch. Dan komen de gelegenheidspresentatoren, hiphopduo Rizzle Kicks, met een voor Morgan heel bekende tekst:

“I hurt my lower lumbar, you know we’ll never get far.”

Een diepe zucht:

“Riding around in a stolen police car. Fun Lovin Criminals.”

“Vind je het oké?”, vraagt de ene helft van het presentatorenduo. “Je ziet er boos uit.” Niets aan de hand, verzekert Morgan, hij vraagt zich alleen af waarom ze niet wat origineler kunnen zijn. Ja, zeggen de presentatoren, daar kunnen we niets aan doen, het is onderdeel van het spelletje. Daar hebben ze gelijk in, de artiesten in beide teams krijgen altijd hun eigen teksten voorgelegd. En Morgan moet het al helemaal weten, hij was immers al meerdere keren te gast én was al eens gastpresentator.

Bij ‘I can make you feel good’ van zangeres Kavana lijkt er iets bij Morgan te knappen. Hij staat op, smijt zijn mok kapot en schreeuwt ‘who’s that?’. Al glimlachend, dat wel. Hij is echt niet boos, écht niet, verzekert hij. Maar vindt hij het leuk dat de anderen zijn kleine uitbarsting vervolgens belachelijk maken? Niet echt. Nog voor de presentatoren het publiek hebben kunnen bedanken voor het kijken, staat Morgan op en loopt hij weg.

Op Twitter verwijst Morgan achteraf nog naar het incident:

Twitter avatar hueymorgan Huey Morgan Oh shit! Huey’s here? http://t.co/yyCDSC9mVf

De gelegenheidspresentatoren en de show zelf ook trouwens:

Twitter avatar RizzleKicks Rizzle Kicks R.I.P Mug.
Twitter avatar NMTB_TV NMTB Don’t judge @HueyMorgan too harshly. He paid the #NMTB mug’s medical bills and it’s making a great recovery. http://t.co/zsvCQSXwZl

Niet het beroemdste wegloopmoment van de show

Huey Morgan liep weg toen de show eigenlijk al afgelopen was. Zo niet Samuel Preston in wellicht wel het bekendste fragment uit de geschiedenis van Never Mind the Buzzcocks. Die liet tijdens een aflevering in 2009 geen mok sneuvelen, maar verliet de studio een stuk sneller. Simon Amstell, toenmalig presentator van de show, las op willekeurige momenten stukken uit de biografie van zijn vrouw voor. Dat pikte Preston niet. Toen werd er maar een ‘look-a-like’ uit het publiek geplukt: