Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Voetbaltijdschrift ‘Hard Gras’ stapt over naar andere uitgever

Voetbaltijdschrift ‘Hard Gras’ gaat over van Voetbal International naar Ambo|Anthos, meldt Boekblad. Het blad blijft zes maal per jaar verschijnen. Het tijdschrift maakte drie jaar geleden ook al de stap naar een andere uitgever. Toen van Nieuw Amsterdam naar WPG-uitgeverij de Buitenspelers en na een half jaar VI. Het contract bij die uitgever liep naar

Voetbaltijdschrift ‘Hard Gras’ gaat over van Voetbal International naar Ambo|Anthos, meldt Boekblad. Het blad blijft zes maal per jaar verschijnen.

Het tijdschrift maakte drie jaar geleden ook al de stap naar een andere uitgever. Toen van Nieuw Amsterdam naar WPG-uitgeverij de Buitenspelers en na een half jaar VI. Het contract bij die uitgever liep naar drie jaar af.

Tijd om een nieuwe uitgever te zoeken, zegt redacteur Henk Spaan tegen Boekblad. Hij geeft aan blij te zijn een uitgever te hebben gevonden bij wie “de liefde voor het woord groter is dan de liefde voor de bal.” Spaan verwacht ‘meer synergie’ te hebben met Ambo|Anthos. Het blad blijft gewoon zes keer per jaar verschijnen.

Spaan richtte, samen met Matthijs van Nieuwkerk, in 1994 Hard gras op. In 2005 kwam sportjournalist Hugo Borst bij de redactie. Ook Herman Koch, Anna Enquist en P.F. Thomése schrijven geregeld voor het voetbaltijdschrift.