Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Levenslang journaliste Erdogan

De Nederlands-Turkse journaliste Füsün Erdogan is in Turkije veroordeeld tot levenslang. Zij zou lid zijn van de verboden communistische terreurgroep MLKP. Erdogan ontkent en gaat in hoger beroep. Ook overweegt zij naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens te stappen. Persvakbond NVJ noemt het vonnis ‘diep triest’: Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) zegt dat hij niets kan doen omdat de radiomaker ook een Turks paspoort heeft. Erdogan zit zeven jaar in voorarrest, (NRC)