Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Arie de Mol gaat De Appel leiden

Regisseur Arie de Mol wordt artistiek leider van theatergezelschap De Appel in Den Haag. Per 1 januari 2015 volgt De Mol Aus Greidanus sr. op, die met pensioen gaat. Greidanus leidde De Appel sinds 1996, in eerste instantie samen met Erik Vos en Aram Adriaanse. Onder meer met de geliefde theatermarathons bracht hij De Appel tot bloei. De Mol is nu nog artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Hij is er de afgelopen vijf jaar goed in geslaagd dat gezelschap artistiek op de kaart te zetten. (NRC)