Onderhuidse ironie

Gaan // Theater Fiftyfifty mugmetdegoudentand Bellevue, Amsterdam. T/m 24/11. lunchtheater.nl

De man en de vrouw zijn al jarenlang getrouwd en houden nog steeds van elkaar. Maar ze hebben wel afgesproken dat het een open relatie zal zijn. Op voorwaarde dat ze elkaar geen bijzonderheden over de anderen zullen vertellen. „We weten dát het gebeurt”, luidt hun motto, „maar we hoeven niet te weten wát er gebeurt”. En alles lijkt goed te gaan. Tot de vrouw per ongeluk iets over zijn minnares te horen krijgt. Fiftyfifty is het toneelschrijversdebuut van columniste Aaf Brandt Corstius. Marcel Musters en Lies Visschedijk spelen het stel met een superieur naturel. Net als de tekst, met een onderhuids soort ironie, die de ernst niet tenietdoet, en een scherp oor voor gniffelzinnetjes. Als de intrige eenmaal op gang is, wordt het echter lastig op een apotheose af te stevenen.