Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Haags Gemeentemuseum krijgt atrium

De binnentuin van het Gemeentemuseum in Den Haag, dat gehuisvest is in een gebouw van H.P. Berlage, krijgt een glazen overkapping. Dat meldde het museum gisteren. Het verantwoordelijke architectenbureau Braaksma & Roos nam het geometrische ontwerpsysteem van Berlage als uitgangspunt voor het architectonische ontwerp. De binnentuin van 700 vierkante meter moet weer de functie van ontmoetingsplaats krijgen, door alle seizoenen heen, en kan ook gebruikt gaan worden voor speciale tentoonstellingen of bijvoorbeeld modeshows. De voorbereidende werkzaamheden zijn vorige maand al gestart. Het glazen dak moet in maart 2014 klaar zijn. (NRC)