Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Zorg

Marktplaatspoëzie

Lijden van zwakbegaafden

Wat mij al jaren opvalt is dat sommige zwakbegaafden personen je aankijken in de trant van "Help me nou".

Zowel jongeren als ouderen. Je kunt op afstand al zien wanneer iemand tot de groep zwakbegaafden of lager behoort. Ze hebben over het algemeen een grijze uitstraling. Wanneer die uitstraling wordt aangepakt is het mogelijk om deze personen omhoog te brengen. Nu verdorren ze in angsten en het voelen van minderwaardig. Eén ding hebben ze met normaal begaafden gemeen. Het zijn mensen met een gewoon menselijk bewustzijn. Bewust van hun omgeving en dus ook bewust van hun niet te aanvaarden rol.

Jan Hoek zoekt de meest ontroerende advertenties op Marktplaats