Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cultuur

Lachen, huilen en knuffelen - VS kiezen burgemeesters en gouverneurs

Vannacht, Nederlandse tijd, werden in een aantal Amerikaanse steden en staten verkiezingen gehouden. Burgers konden onder andere een nieuwe burgemeester voor New York City en een nieuwe gouverneur voor New Jersey kiezen. Bill de Blasio won, zoals verwacht, de verkiezingen in New York en Christ Christie is herkozen als gouverneur van New Jersey.
New Jersey gouverneur Chris Christie (Republikein) en zijn vrouw Mary Pat Christie komen aan bij zijn verkiezingsevenement nadat bekend werd dat Christie is herkozen.
Foto AFP / Kena Betancur
Chris Christy (Republikein), de herkozen gouverneur van New Jersey, houdt zijn overwinningstoespraak .
Foto Reuters / Mike Segar
Bill de Blasio (Democraat), de nieuwe burgemeester van New York City, glimlacht naar zijn supporters.
Foto Reuters / Shannon Stapleton
Bill de Blasio (Democraat), de nieuwe burgemeester van New York City, hand in hand met zijn vrouw Chirlane McCray.
Foto AFP / Andrew Burton
De nieuwe gouverneur van Virginia, Terry McAuliffe (Democraat), viert zijn overwinning samen met zijn vrouw Dorothy en de rest van zijn gezin.
Foto AFP / Alex Wong
De nieuwe gouverneur van Virginia, Terry McAuliffe (Democraat), verschijnt samen met zijn gezin op het podium om zijn overwinning te vieren.
Foto Reuters / Gary Cameron
De verslagen gouverneurskandidaat voor Virginia, Ken Cuccinelli (Republikein), geeft zijn nederlaag toe.
Foto AFP / Win McNamee
De nieuwe burgemeester van New York City, Bill de Blasio (Democraat), kust zijn vrouw.
Foto Reuters / Carlo Allegri
Een aanhanger van de Tea Party bekijkt de uitslag van de gouverneursverkiezingen in Virginia. Zijn kandidaat, Ken Cuccinell, verloor.
Foto AFP / Win McNamee
De nieuwe burgemeester van Seattle, Ed Murray (Democraat), viert zijn overwinning.
Foto Reuters / Jason Redmond
De verslagen burgemeesterskandidaat voor Seattle, Mike McGinn (Republikein), krijgt een knuffel van een supporter nadat hij heeft gesproken over het achterliggen in de exitpolls.
Foto Reuters / Jason Redmond
Een supporter van de nieuwe burgemeester van New York City, Bill de Blasio (Democraat), houdt een verkiezingsbanner omhoog.
Foto AFP / Andrew Burton
De nieuwe burgemeester van New York City, Bill de Blasio (Democraat), knuffel zijn kinderen.
Foto AFP / Andrew Burton
Een supporter van de herkozen gouverneur van New Jersey, Chris Christie (Republikein), houdt een verkiezingsbanner omhoog.
Foto Reuters / Eduardo Munoz
De nieuwe burgemeester van New York City, Bill de Blasio (Democraat), zwaait naar zijn aanhangers tijdens zijn verkiezingsevenement.
Foto AFP / Andrew Burton
Supporters van de nieuwe gekozen gouverneur van Virginia Terry McAuliffe (Democraat) luisteren naar de toespraak van McAuliffe.
Foto Reuters / Gary Cameron