Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Arbeidsmarkt

Illustreer next!

De redactie van nrc.next heeft een speciale kunstenaarsplek, oftewel een plek voor een artist in residence. Tussen de schrijvende journalisten, vormgevers en fotoredacteuren kan de kunstenaar drie maanden lang werken. Martien ter Veen uit Amsterdam is de vijfde die deze plek vervult. Zie zijn illustraties op pagina 1, 4 en 5. De illustratie hiernaast is van Veronique de Jong, die eerder artist in residence was bij nrc.next.

De artist in residence-plek is bedoeld voor (grafisch) ontwerpers, illustratoren en kunstenaars die zijn afgestudeerd én werkervaring hebben. Het is dus uitdrukkelijk geen stageplek, maar een werkplek waar je aan de krant van morgen meewerkt, terwijl je de hectiek van de krant meekrijgt.

Heb je belangstelling om ook een keer enkele maanden als kunstenaar op onze redactie te werken? Mail dan je motivatie naar onze art director Danusia Schenke: d.schenke@nrc.nl