Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Iets minder regen

Het wisselvallige weer moment houdt de komende dagen aan. Toch komt er geleidelijk ook wat ruimte voor de zon.

Woensdagavond en -nacht hangt er een regengebied boven het land. Als het al ergens even droog is, maken het noordoosten en het uiterste zuiden daar de grootste kans op. In de rest van het land regent het door. Het wordt niet kouder dan 7 tot 11 graden.

Donderdag overdag trekt de regen heel langzaam naar het zuidoosten. In Limburg en in het oostelijke deel van Brabant kan het nog de hele dag blijven regenen. In de rest van het land wordt het geleidelijk droog, te beginnen in het noorden. De zuidwestelijke wind is in het algemeen matig en het wordt tussen 11 en 14 graden.

Ook na donderdag houdt het wisselvallige weer aan, al valt er wat minder regen dan eerder in de week.