Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

De pesto smaakt naar échte pesto

Sfeer

Financieel juridisch dienstverlener DAS gaat bijna verhuizen, maar de kantine is nog niet zo lang geleden vernieuwd: vrolijke kleuren en huiselijke maar moderne zitjes. Omdat we de weg niet konden vinden zijn we wat laat en is de kantine al bijna leeggegraasd. „Tja, er was net een werklunch”, legt restaurantmanager Jeffrey uit. „Dan eet iedereen gratis en dus veel meer dan normaal.” Gelukkig is hij niet te beroerd om wat verse broodjes voor ons af te bakken, waardoor we toch nog een Broodje van de Week bemachtigen: rosbief met pesto, sla en pijnboompitten. We tappen er een glas sinaasappelsap bij uit de indrukwekkende automatische pers. Allemaal heel smakelijk en vers, en de pesto smaakt ook nog eens écht naar pesto.

Reacties

„Ik zit hier heel graag, ook om te werken of klanten te ontvangen”, zegt jurist en mediator Ellen. „De koffie is echt heerlijk. En over de lunch ben ik ook tevreden. Ik neem meestal salade of soep.” Jurist en communicatiemedewerker Olav: „De laatste tijd hebben ze bij de vleeswaren nog maar weinig magere opties, dat vind ik jammer. Want ik moet wel oppassen, anders begin ik, eh, uit te breiden.” Commercieel relatiebeheerder Emiel en zijn collega Terrence hebben alleen sap gekocht; hun lunch maken ze zelf. Terrence lepelt een grote bak boerenkool met kip leeg. Emiel is al klaar, maar vertrouwt ons toe acht broodjes van huis mee te nemen. „Tja, ik ben een grote eter. Ik koop hier dus niks, anders ben ik zó 10 euro per dag kwijt.” Christa werkt bij de afdeling zorg en letsel en is fan van de pindasoep. Minder te spreken is ze over de gladde vloer in de kantine. „Vooral met hakken aan is het hier heel eng.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl