Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Bayern en City naar volgende ronde

De Zeeuw trefzeker voor Anderlecht, Van Persie mist een strafschop

Gareth Bale van Real (links) kopt de bal weg voor Paul Pogba van Juventus.
Gareth Bale van Real (links) kopt de bal weg voor Paul Pogba van Juventus. Foto AFP

0-0

Robin van Persie beleefde een vervelende avond in Groep A van de Champions League. De spits van Manchester United werd uit bij Real Sociedad aanvankelijk gespaard, maar kwam na een uur spelen alsnog in het veld. Al snel raakte de Nederlander bij een snelle uitbraak de paal, waarna hij even later ook uit een strafschop de paal raakte. Het bleef een doelpuntloos gelijkspel. Ook het andere groeps-duel, tussen Sjachtar Donetsk en Bayer Leverkusen, bleef 0-0. Manchester United gaat aan kop met acht punten, ook Leverkusen (zeven) en Sjachtar (vijf) hebben nog volop zicht op de volgende ronde.

2-2

Real Madrid wist zich in Groep B nog niet definitief bij de laatste zestien te scharen. In groep B speelden de Spanjaarden uit met 2-2 gelijk tegen Juventus. Arturo Vidal zette de Italianen vlak voor rust uit een penalty op voorsprong, waarna Cristiano Ronaldo en Gareth Bale de partij in de tweede helft deden kantelen. Fernando Llorente zette de eindstand op het scorebord. Galatasaray liet de kans liggen om dichterbij te komen. De Turken verloren in Denemarken met 1-0 van FC Kopenhagen. Galatasaray en Kopenhagen hebben vier punten. Real gaat met tien punten aan kop, Juventus staat met drie punten onderaan.

1-1

Demy de Zeeuw maakte de openingstreffer bij Paris Saint-Germain tegen Anderlecht: 1-1. De Nederlander schoot in de 68ste minuut raak, maar twee minuten later maakte Zlatan Ibrahimovic de gelijkmaker. Sacha Kljestan van Anderlecht kreeg in de slotfase een rode kaart, maar PSG wist daar niet van te profiteren. Twee weken geleden won de Franse formatie nog met 5-0 bij Anderlecht. Ondanks het puntenverlies gaat Paris Saint-Germain met tien punten uit vier duels aan kop in Groep C. Olympiakos volgt na een 1-0 overwinning op Benfica op drie punten. Kostas Manolas maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

0-1

Bayern München won het vierde duel in Groep D door een doelpunt van Mario Mandzukic de uitwedstrijd tegen Viktoria Plzen met 1-0. Bayern trad in Tsjechië aan zonder de geblesseerde Arjen Robben. Manchester City zette in dezelfde groep CSKA Moskou met 5-2 aan de kant. City stond na een half uur spelen tegen al met 3-0 voor, waarna de spanning niet meer terugkeerde in de wedstrijd. Alvaro Negredo was de grote man bij de thuisploeg, met drie doelpunten. Sergio Agüero maakte de andere twee Engelse goals. Bayern en City hebben zich als eerste clubs geplaatst voor de knock-outfase. (NRC)