Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Arrestaties bij politiecharges op de Dam, acht agenten gewond

De politie heeft vanavond op de Dam in Amsterdam meerdere charges uitgevoerd om voetbalsupporters uiteen te drijven. Er zijn tien tot vijftien mensen opgepakt, meldt een politiewoordvoerder. Ook zijn er acht agenten gewond geraakt.

De charges werden uitgevoerd omdat ‘mensen zich begonnen te misdragen’, aldus de zegsman. Wat ze precies deden, wilde hij niet zeggen. Van welke club de arrestanten supporter zijn, weet de woordvoerder niet.

Agenten in burger zijn gewond geraakt.

Acht agenten in burger zijn in de buurt van de Damstraat gewond geraakt, zegt een woordvoerder van de politie. Hooligans van Ajax en Celtic gooiden met flessen en sloegen met stokken.

De agenten in burger werden rond 17.30 uur plotseling aangevallen door supporters van Celtic. Waarom die zich tegen de agenten keerden, is nog onduidelijk. De agenten zijn naar een ziekenhuis gebracht. Ze liepen kneuzingen op en hebben hechtingen nodig aan lippen of wenkbrauwen.

Twitter avatar ahmedmarcouch Ahmed Marcouch Na Eindhoven ook Amsterdam in hoge staat van paraatheid #Hooligans moeten gewoon een uitreisverbod kunnen krijgen #ChampionsLeague #voetbal
Twitter avatar PersburoUNN Robby Hiel Tis weer eens uit de klauwen gelopen op de Dam met onze “voetballiefhebbers” ..!! http://t.co/xkl8FNHuSO

De politie staat woensdag in Amsterdam op scherp vanwege mogelijke confrontaties tussen supporters van Ajax en Celtic. Ook is een noodbevel van de gemeente van kracht in verband met de mogelijke aanwezigheid van aanhangers van het Duitse St. Pauli, Dinamo Zagreb uit Kroatië en Anderlecht uit België. Supporters van die clubs kunnen daardoor direct uit de stad worden gezet. (Novum)