Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Altijd is er iets gaande

Gaan // Cabaret Paulien Cornelisse Maar ondertussen Tournee t/m mei. Vanavond: Theater de Vest, Alkmaar.

Ondertussen – dat is wat de cellen in je lichaam doen terwijl jij met iets heel anders bezig bent en nergens van weet. Ondertussen, dat is eigenlijk het meeste wat er op de wereld gebeurt omdat er tegelijk altijd wel iets gaande is van nog veel grootser belang. En ondertussen, dat kunnen ook alle huishoudelijke karweitjes zijn – de was, de pedaalemmer legen – die je kunt doen terwijl je een vriendin aan de telefoon hebt, als je maar af en toe „oh, wat erg” tegen haar zegt. Paulien Cornelisse, succesvol als nrc.next-columniste en taalboekjesschrijfster, heeft bij uitstek het talent om zulke grote en kleine kwesties samen te brengen in één redenering, en de wissewasjes herkenbaar genoeg te maken om hilariteit op te wekken.