Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

Aangeboden: schaap met vijf poten

Foto Nicolas Tucat / AFP

Op zoek naar een schaap met vijf poten? De boer Yvan Delage uit Condéon heeft er eentje op de Franse versie van Marktplaats gezet.

Het schaap is eigenlijk bestemd voor de slacht, maar dat kan Delage niet over zijn hart verkrijgen, aldus de website wtf.nl. „Ik wil dat ze haar leven slijt in een park of op een school”, zou de boer hebben gezegd tegen de lokale krant Charente Libre. De vijfde poot zou het schaap op geen enkele wijze hinderen. Delage wil er graag 200 euro voor hebben. Er kan onderhandeld worden.