Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Verkeer en infrastructuur

A15 bij Geldermalsen door ongeluk pas rond middaguur helemaal open

Foto ANP/ Evert-Jan Daniels

De A15 bij Geldermalsen, richting Nijmegen, gaat na een ongeluk met een vrachtwagen pas rond het middaguur weer helemaal open. Richting Rotterdam is al een rijstrook open, rond 10.00 uur gaat ook de andere rijstrook open, zegt een woordvoerder van de ANWB.

De rijbanen waren sinds 05.00 uur afgesloten. De afsluitingen zorgen voor veel overlast tijdens de ochtendspits. Richting Gorinchem staat al meer dan tien kilometer file. Rond Utrecht lijkt de spits minder druk uit te vallen, mogelijk doordat er minder toestroom is vanuit het oosten.

Verkeer dat van Nijmegen richting de Randstad gaat kan omrijden via Arnhem en Utrecht. Verkeer van Gorinchem naar Nijmegen kan omrijden via Den Bosch en Oss.
De snelweg was door het ongeluk in beide richtingen afgesloten. De oplegger van een vrachtwagen belandde dwars op de rijbaan richting Nijmegen. Een auto belandde in een sloot langs de rijbaan de andere kant op. (Novum)

Update 11.55: De A15 bij Geldermalsen is in beide richtingen inmiddels weer open:

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Bij Geldermalsen is de #A15 nu in beide richtingen weer helemaal OPEN!