Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Kranten

Wegener neemt krantenwijk over van Persgroep

Zo’n 650 krantenjongens van de Volkskrant en andere dagbladen verliezen volgend jaar hun baan. De Persgroep Nederland besteedt de krantenbezorging in Noord-Brabant, Gelderland, Twente en delen van Flevoland en Overijssel uit aan het distributiebedrijf van uitgeverij Wegener.

Bezorgers van de regionale dagbladen van Wegener nemen voortaan tegelijk vijf landelijke ochtendbladen mee: de Volkskrant, Trouw, Algemeen Dagblad, Het Financieele Dagblad en nrc.next. „Dat is efficiënter”, zegt een woordvoerder van de Persgroep. De samenwerking bespaart beide bedrijven geld.

Het is niet nieuw dat krantenuitgeverijen zo samenwerken. De Persgroep Nederland werkt al meer dan een jaar samen met De Telegraaf. „In Limburg en de kop van Noord-Holland verspreiden zij bijvoorbeeld onze kranten. In de regio Rotterdam wij die van hen.” De middagkranten Het Parool en NRC Handelsblad blijft de Persgroep bezorgen.