Vlaamse literatuurwebsite vestigt wereldrecord Boekendomino op Antwerpse Boekenbeurs

Boekendomino op de Antwerpse Boekenbeurs
Boekendomino op de Antwerpse Boekenbeurs Foto Boekenbeurs.be

Vlaamse literatuurwebsite boek.be heeft vanochtend het wereldrecord Boekendomino gevestigd op de Antwerpse Boekenbeurs, meldt de beurs op hun website. De stunt komt in het Guinness World Records.

Het record Boekendomino stond op 2.586 boeken. Daar gingen de 20 vrijwilligers van boek.be, die er een kleine twee uur over deden om alle boeken klaar te zetten, met 4.845 boeken ruim overheen. De actie werd gevolgd en uiteindelijk bevestigd door een Vlaamse gerechtsdeurwaarder. Het nieuwe record komt officieel in het Guinness World Records.


De actie is door boek.be geïnitieerd om een ‘positief statement’ te plaatsen over boeken. André Vandorpe, de directeur van boek.be, zegt in de toekomst van het boek te geloven. Hij geeft op de website van de Antwerpse Boekenbeurs aan het evenement te zien ‘als een symbool voor de vele schakels van het boekenvak’. De vallende boeken tikken als het ware alle schakels aan: van de auteur via uitgevers en boekimporteurs naar boekhandels en bibliotheken en uiteindelijk de lezer.

De Antwerpse Boekenbeurs, de ‘Wall-Mart van het Boek’, is een jaarlijkse boekenbeurs en vindt traditiegetrouw plaats in de eerste week van november. Het evenement vindt dit jaar voor de 77ste keer plaats.