Kijken: parachutisten ontsnappen aan crash op grote hoogte

Wat een leuk dagje parachutespringen moest worden, werd een kwestie van overleven. De ultieme thrill, maar dan tijdens een botsing tussen twee vliegtuigen op bijna 4 kilometer hoogte.

De twee toestellen botsten vorige week boven Wisconsin in de VS. Normaal was dat verkeerd afgelopen, maar de passagiers waren allemaal parachutespringers die al klaar zaten voor een sprong. Alleen was nu dus het moment enigszins onverwacht.

Het ongeluk is gefilmd door de skydivers. Zo is te zien dat één vliegtuig bovenop het andere toestel botst, waarna een vuurbal volgt. Let wel: al die tijd hangt er al een parachutist aan een vleugel om eruit te springen.

De skydivers zijn allemaal ongedeerd. Dat geldt ook voor de piloten. De één wist met een noodparachute te ontsnappen, de piloot van het andere vliegtuig was ondanks fikse schade aan het toestel toch nog in staat om veilig te landen.

Duik mee:
http://www.youtube.com/watch?v=h3AB5q-JN5E