Morgen noodverordening Eindhoven voor PSV - Dinamo Zagreb

De politie van Eindhoven heeft een noodverordening afgekondigd tegen de harde kern van Dinamo Zagreb.
De politie van Eindhoven heeft een noodverordening afgekondigd tegen de harde kern van Dinamo Zagreb. Foto ANP / EPA / Alberto Lancia

Wegens de wedstrijd van PSV tegen Dinamo Zagreb wordt er morgen een noodverordening van kracht voor een groot deel van Eindhoven. De politie heeft de verordening afgekondigd omdat mogelijk de fanatieke aanhang van de Kroatische club naar Eindhoven komt.

Dat meldt de gemeente vandaag. De harde kern van Dinamo Zagbreb, de zogenaamde ‘Bad Blue Boys’, zijn in het verleden betrokken geweest bij geweldsincidenten tegen Ajax.

Racistische uitlatingen

De uitwedstrijd tussen PSV en Dinamo Zagreb, vorige maand, moest zonder publiek gespeeld worden omdat fanatieke supporters van Dinamo Zagreb zich racistisch uitlieten. De politie sluit niet uit dat de harde kern in Eindhoven nu de confrontatie op wil zoeken met PSV-supporters en de politie.

Vanaf 17.00 uur zijn de Bad Blue Boys alsmede de supporters van Dinamo Zagreb die geen kaartje hebben bemachtigd voor de wedstrijd, niet welkom in Eindhoven. Ook fans die in eigen land een stadionverbod hebben, moeten wegblijven. De politie mag vanaf morgen preventief fouilleren. Ook is er een glas- en blikverbod ingesteld.

PSV speelt donderdag in de Europa League tegen Dinamo Zagreb.