Ironische House-acteur

House-acteur Hugh Laurie is al sinds 16 oktober actief op Twitter, maar dat bleef grotendeels onopgemerkt. Niet in de eerste plaats vanwege de vreemde naam van zijn account: @jlumbrozo. Daarnaast miste het handige blauwe vinkje dat het account verifieert als het zijne. De komiek – ook bekend van Blackadder – werd echter vorige week dinsdag vriendschappelijk verraden door talkshow-presentator Jimmy Fallon. Laurie promootte bij Fallon zijn nieuwe muziekalbum Didn’t It Rain. De komiek lichtte voor de gelegenheid op kenmerkende ironische wijze toe hoe hij aan zijn obscure Twitter-naam kwam. @jlumbrozo slaat op de zeventiende eeuwse Portugese arts Jacob Lumbrozo, de eerste inwoner van Amerika die ooit beschuldigd werd van godslastering. Waarom koos de komiek niet gewoon voor zijn eigen naam? „Die was al geclaimd door gestoorden”, fronste Laurie. „Ik weet het zelf niet eens. Die hele entree op Twitter is omhuld door een dronken en bedwelmende mist.”