Het betere pompoenfeestje

Ook in Nederland begint Halloween steeds meer een geaccepteerd feest te worden. Vorige week donderdagavond waren overal verklede kinderen op zoek naar snoep. Volwassenen hielden zich meer bezig met het kerven van gezichten in pompoenen, zo bleek op Facebook. Toch is Nederland nog mijlen ver verwijderd van het grootste Amerikaanse Halloween.

Voor iedereen die een blik werpt op de foto’s van het jaarlijkse The Great Jack O'Lantern Blaze moet dat duidelijk zijn. Gigantische Chinese draken, dinosaurussen, een liefdestunnel en een reuzenrad – gemaakt van zo’n 5.000 pompoenen door bekende Amerikaanse kunstenaars. Op foto-aggregator Gramfeed is een grote verzameling terug te vinden van Instagram-foto’s van de attractie in Croton-on-Hudson in de staat New York. Dat zijn er nogal wat, want elk jaar in oktober is de Blaze meer dan twintig avonden open voor publiek. Wie volgend jaar Halloween viert, kan hier terecht voor inspiratie.