Harm de Jonge schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2014

Harm de Jonge.
Harm de Jonge. Foto ANP

Jeugdboekenschrijver Harm de Jonge (1939) schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2014. Het jaarlijkse Prentenboek komt in die week van de hand van Marit Törnqvist. Dat meldt CPNB in een persbericht.

Oud-onderwijzer Harm de Jonge, die in 1989 als jeugdboekenschrijver debuteerde met Steenkuib is een rat, kreeg driemaal een Vlag en Wimpel en won in 2007 de Woutertje Pieterseprijs. Vorig jaar ontving hij een Zilveren Griffel voor Vuurbom. In 2014 is hij genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), de ‘Nobelprijs voor de Kinderliteratuur’.

De Zweeds-Nederlandse illustrator Marit Törnqvist (1964), net als De Jonge gedebuteerd in 1989, illustreerde en schreef in de afgelopen 20 jaar vele kinderboeken. Ze won er een Zilveren Griffel en een Goudenpenseel mee. Ook Törnqvist is in 2014 genomineerd voor de ALMA.

Het motto van de 60ste Kinderboekenweek, is ‘Feest!’. Vanwege het jublileumjaar. Tijdens de week wordt stilgestaan bij feesten als verjaardagen, Sinterklaas, Suikerfeest en schoolfeestjes. De Kinderboekenweek loopt volgend jaar van woensdag 1 oktober tot en met zondag 12 oktober.