FBK-stadion wordt niet verkocht, FBK Games gered

Het Fanny Blankers Koen-stadion in Hengelo, waar jaarlijks de FBK Games, het grootste atletiektoernooi van Nederland, plaatsvinden
Het Fanny Blankers Koen-stadion in Hengelo, waar jaarlijks de FBK Games, het grootste atletiektoernooi van Nederland, plaatsvinden Foto ANP/ Rick Nederstigt

Het Fanny Blankers Koen-stadion (FBK-stadion) blijft bestaan als atletiekstadion. Een meerderheid van de gemeenteraad in Hengelo is tegen het voorstel om het stadion aan voetbalclub FC Twente te verkopen, meldt de NOS. Daarmee zijn de jaarlijkse FBK Games, een groot atletiektoernooi, gered.

Het college in Hengelo zag zich genoodzaakt over te gaan tot verkoop, om zo te bezuinigen. Tegen die beslissing kwam vanuit de atletiekwereld veel protest. Twente zou in het stadion zijn beloften en vrouwen hebben willen laten spelen. De club traint al naast het stadion.

Hengelo moet, zo schreef persbureau Novum eerder, 281 duizend euro bezuinigen op het FBK-stadion. De stad onderzocht aanvankelijk de mogelijkheid om zowel atletiekverenigingen, de FBK-games als Twente van het stadion gebruik te laten maken, maar dat bleek niet haalbaar.