Chinese draak in Londen

Het maken van een dubbel belichte foto in de tijd van de analoge camera vereiste veel oefening. Maar het kostte de fotograaf vooral veel kostbare rolletjes film. In het digitale tijdperk zijn die zorgen allang voorbij met apps als InstaBlend, maar is de liefde voor de kunst van de spookachtige composities gebleven. De nieuwe app Dubble Me beoogt een nieuwe dimensie te geven aan de fotografietechniek: een sociale. Foto’s die gebruikers maken worden willekeurig gecombineerd met die van anderen tot een dubbel belichte foto. Dat levert bizarre impressionistische composities op zoals Chinese draken in de lucht boven Londen of een raamkozijn dat haaks op een menigte mensen staat. Adam Scott, een van de ontwikkelaars, benadrukt tegenover innovatieblog Designtaxi dat Dubble Me geen app is voor het maken van selfies. Voor gezichten moeten amateurfotografen op Instagram zijn.

Hans Klis