Bayern München en Manchester City verder in Champions League

Mario Götze (Bayern München, links) in duel met Vaclav Prochazka van Viktoria Plzen.
Mario Götze (Bayern München, links) in duel met Vaclav Prochazka van Viktoria Plzen. Foto AFP/ Michal Cizek

Bayern München en Manchester City hebben zich als eerste clubs geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De Duitse titelverdediger won door een doelpunt van Mario Mandzukic de uitwedstrijd tegen Viktoria Plzen met 1-0. Manchester City zette in dezelfde poule CSKA Moskou met 5-2 aan de kant.

Bayern trad in Tsjechië aan zonder de geblesseerde Arjen Robben. Na een uur spelen werd Mandzukic ingebracht als vervanger van Philipp Lahm. De Kroaat had slechts zes minuten nodig om zich tot matchwinner te kronen. Bayern heeft na vier wedstrijden de maximale score van twaalf punten.

Manchester ook door

Manchester City stond na een halfuur spelen tegen CSKA Moskou al met 3-0 voor, waarna de spanning niet meer terugkeerde in de wedstrijd. Alvaro Negredo was de grote man bij de thuisploeg met drie doelpunten. Sergio Agüero maakte de andere twee Engelse goals. Seydou Doumbia verzorgde de hele productie voor CSKA.

Ajax speelt morgen thuis tegen het Schotse Celtic.
(Novum)

Dit bericht wordt nog aangevuld

Andere uitslagen:

Real Sociedad - Manchester United 0-0
Sjachtar Donetsk - Bayern Leverkusen 0-0
Juventus - Real Madrid 2-2
FC Kopenhagen - Galatasaray 1-0
Paris St. Germain - Anderlecht 1-1
Olympiakos Piraeus - Benfica

De stand in de poules.