860 torens van spaghetti

Op zoek naar een recept? Sla dan Pastel Puertorriqueño maar over. Dit hartige deeggerecht wordt het meest smerig bevonden door gebruikers van receptendatabase Foodnetwork.com. En is alles lekkerder met (ontbijt)spek, zoals Amerikanen graag zeggen? Ja, alles behalve toetjes. Een greep uit de conclusies die journalist Cliff Kuang en data-analist Dylan Fried trokken na het analyseren van de 49,733 recepten en 906,539 beoordelingen op Foodnetwork. De twee maakten 26 willekeurige, maar niet minder feitelijke infographics met de informatie op de site. Zo blijken de beoordelaars op Foodnetwork tot op heden de dood van meer dan 135 duizend kippen op hun geweten te hebben en wordt de meeste chili gegeten in januari. Als alle spaghetti in de beoordeelde (en daarmee gemaakte) recepten op de site opgestapeld wordt blijkt dat even hoog te zijn als 860 torens van Pisa bij elkaar. Meer opmerkelijke resultaten zijn terug te vinden op technologiesite Wired.