Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Verleidelijk

gaan // Fotografie Carli Hermès CODA, Apeldoorn

T/m 26 jan. coda-apeldoorn.nl

Fotograaf Carli Hermès (1963) maakt al 25 jaar prikkelende, eigentijdse en verleidelijke werken. Soms als autonome kunstenaar, soms als fotograaf voor een reclamecampagne. Uitgesproken vormen, surrealistische decors, erotiek en vervreemdende werkelijkheid spelen steeds een rol in zijn werk. Over zijn campagne voor het merk Suitsupply – mannen in pak naast (vrijwel) naakte vrouwen in compromitteerde poses – regende het klachten bij de Reclame Code Commissie.