Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Industrie

Van Straalen wordt voorzitter MKB-Nederland

Michaël van Straalen (L) en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën op het Binnenhof.
Michaël van Straalen (L) en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën op het Binnenhof. Foto ANP / Robin Utrecht

Michaël van Straalen is met ingang van vandaag de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. De ledenvergadering heeft unaniem ingestemd met zijn benoeming, maakte de belangenvereniging bekend.

Van Straalen was sinds 1 september voorlopig voorzitter van MKB-Nederland, toen Hans Biesheuvel na twee jaar vroegtijdig afzwaaide.

Van Straalen is benoemd voor vier jaar. Sinds 2007 is hij voorzitter van de Koninklijke Metaalunie en ook vicevoorzitter van MKB-Nederland. Volgens het hoofdbestuur beschikt Van Straalen ‘als geen ander’ over de kwaliteiten en capaciteiten die een voorzitter van MKB-Nederland nodig heeft.

“Hij is een ondernemer in hart en nieren, met politieke sensitiviteit en brede bestuurlijke ervaring.”

Metaalunie gaat per direct op zoek naar een nieuwe voorzitter. Bert Jaarsma, directeur organisatie Koninklijke Metaalunie, noemt zijn vertrekkende voorzitter ‘een echte ondernemer met gevoel voor politiek’.