Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Schietincident in rechtbank Breda - geen controle geweest

Een politieagent voor de ingang naar de publieke tribune van een zaal in de Bredase rechtbank.
Een politieagent voor de ingang naar de publieke tribune van een zaal in de Bredase rechtbank. Foto ANP/ Joyce van Belkom

In de rechtbank in Breda is vanmiddag rond het middaguur geschoten tijdens een zitting van een xtc-zaak, bevestigt de politie aan nrc.nl. Niemand raakte gewond, de dader is nog steeds voortvluchtig.

De politie kan nog niet zeggen of er meerdere verdachten zijn en ook het signalement is nog onduidelijk. Volgens de rechtbank kwam het schot vanaf de trap op de publieke tribune. De aanwezigen in de zaal worden verhoord, meldt een politiewoordvoerder. De zaak is voor onbepaalde tijd aangehouden. Andere zaken in de rechtbank gaan nog wel door.

Twitter avatar Rechtbank_ZWB Rechtbank ZWB Zojuist is op de trap van de publieke tribune van een zittingszaal van de rechtbank in Breda een schot gelost. Niemand is geraakt.

Geen wapendetectie geweest

Het publiek bij de zaak tegen vijf verdachten in een drugs- en witwaszaak is vandaag niet gecontroleerd. De scanstraat voor de publieke tribune werd niet gebruikt, omdat bij de rechtbank voor deze zaak geen risico’s waren gemeld, schrijft persbureau Novum.

Dit bericht wordt bijgewerkt met nieuwe informatie zodra die beschikbaar is. Je kunt de pagina later eens verversen.