Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

Piraatje spelen

Spelen // GAme Assassin’s Creed IV: Black Flag Van: Ubisoft Montreal. € 59,99 Voor: Xbox 360, PlayStation 3 (Windows, Wii U, PlayStation 4 en Xbox One volgen later)

Assassin’s Creed is een serie van nogal wisselende kwaliteit. In dit deel zijn de verschillende elementen in het spel onder de loep genomen en beter op elkaar afgestemd. Het Matrix-achtige element, waarbij je vanuit de toekomst een ‘avontuur binnen een simulatie’ speelt, is verdund en minder afleidend. Het avontuur zelf is door het piratenthema luchtiger en zelfs humoristisch. En het brengt een van de leukste bezigheden in deze reeks ooit: piraatje spelen. Op zee, waar schepen gekanonneerd en geënterd worden, stapt het spel af van zijn langgekoesterde wens om een ‘social stealth’-game te zijn, waarin alles draait om onopvallend blijven in menigtes. Aangezien dat toch nooit leek te lukken, is er geen man overboord – zelfs niet op open water.