Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

NAC vraagt geldsteun bij gemeente Breda - ‘ruimte zeer gering’

Spelers van NAC Breda (in het geel) in een wedstrijd tegen Ajax.
Spelers van NAC Breda (in het geel) in een wedstrijd tegen Ajax. Foto ANP / Olaf Kraak

Voetbalclub NAC heeft de gemeente Breda om steun gevraagd vanwege acuut geldtekort. Dat meldt de Volkskrant vanmiddag op basis van een brief van de Bredase wethouder Alfred Arbouw aan de gemeenteraad.

Er zouden gesprekken plaatsvinden tussen de club en de gemeente over het stadion dat de gemeente in 2003 kocht en NAC huurt.

In de brief schrijft de wethouder dat het tekort bij NAC voor de gemeente ‘als donderslag bij heldere hemel komt’, de wethouder zegt geschrokken te zijn. Daarnaast benadrukt Arbouw dat de ruimte voor de gemeente om de club te steunen vanwege Europese regels ‘zeer gering’ zijn.

Het gaat al langer niet goed met de Bredase club. Volgens de Volkskrant had de club in 2012 een tekort van 12,2 miljoen euro. Volgens NAC vallen de inkomsten tegen door minder sponsoring, onverhuurde skyboxen, minder verkochte seizoenskaarten en een lagere horecaomzet.