Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Streisand wil geen Nederlandse ‘Yentl’

De musical Yentl met Vera Mann komt toch niet in de theaters. Barbra Streisand, die de hoofdrol speelde in de gelijknamige film uit 1983 waarop de show is gebaseerd, heeft daar een stokje voor gestoken. De musical werd eerder dit jaar aangekondigd.

„Babs wil het niet”, zei Mann zaterdagavond in het programma Opium TV.

De reden zou zijn dat er al wordt gewerkt aan een Yentl-Broadwayshow die over twee jaar in première moet gaan.

Mann denkt echter „dat ze gewoon niet wil dat iemand anders die rol speelt”.

(Novum)